(주)종합건축사사무소 건원

(주)종합건축사사무소 건원

MENU

Selected Works

Pangyo TechnoVally Start-up Campus

Pangyo TechnoVally Start-up Campus

Location
Gyeonggi-do, Korea
Date
2012.05
Scale
 
Gross Floor Area
 
Type
Public
Awards
 
e-Collection

GREEN GATEWAY As for the facilities in relation with Gyeonggido as 'Government', the training, tranferring the technology and supporting the equipment were planned to the firms moving in the building without any delay. As for the laboratories and institutes for the venture firms moved as 'Industry', the space can be sold divided easily and be used flexibly by the firms occupied. As for the institutes affiliated with universities as 'University', they should be arranged where the active cooperation and communication can be available with the venture companies. The site is heterotopographic and surrounded with green space and retaining wall in the north. Since the Biocenter of 9 story building is on the opposite site, the core issues of layout are to minimize the possible interference with the Biocentre and to make the entrance and facade on the heterotopographic site. In this plan, the most of existing retaining wall built by LH Corp. is kept and the mass is arranged in the mount, north. So, the wide walking plaza in front can be reserved removing the interference with the Biocentre in the south. Thanks to this walking plaza, the sunlighting and pleasantry in each laboratory can be incresed and the circulation system was established separating pedestrians and vehicles with the plan of vehicle moving lines designated at each side of the site. Since there is a limit of height due to the flight safety zone, if the laboratory and research centre are planned on the same cross section, only 6 story building will be allowed. Therefore, the laboratory and the institute are seprated, and the whole extent can be reserved by planning the research centre upto 8 story. Also, with the slope bridges, the stair gap between the laboratory and the institute is solved due to the difference of their height .

GREEN GATEWAY As for the facilities in relation with Gyeonggido as 'Government', the training, tranferring the technology and supporting the equipment were planned to the firms moving in the building without any delay. As for the laboratories and institutes for the venture firms moved as 'Industry', the space can be sold divided easily and be used flexibly by the firms occupied. As for the institutes affiliated with universities as 'University', they should be arranged where the active cooperation and communication can be available with the venture companies. The site is heterotopographic and surrounded with green space and retaining wall in the north. Since the Biocenter of 9 story building is on the opposite site, the core issues of layout are to minimize the possible interference with the Biocentre and to make the entrance and facade on the heterotopographic site. In this plan, the most of existing retaining wall built by LH Corp. is kept and the mass is arranged in the mount, north. So, the wide walking plaza in front can be reserved removing the interference with the Biocentre in the south. Thanks to this walking plaza, the sunlighting and pleasantry in each laboratory can be incresed and the circulation system was established separating pedestrians and vehicles with the plan of vehicle moving lines designated at each side of the site. Since there is a limit of height due to the flight safety zone, if the laboratory and research centre are planned on the same cross section, only 6 story building will be allowed. Therefore, the laboratory and the institute are seprated, and the whole extent can be reserved by planning the research centre upto 8 story. Also, with the slope bridges, the stair gap between the laboratory and the institute is solved due to the difference of their height .